Deep Democracy level 2

Deze week (week 22 2016) heeft Unyck level 2 van de opleiding Deep Democracy bij de Academie voor Organisatie Cultuur, afgerond met het behalen van het certificaat. Een mooie verdiepingsslag van level 1 met als extra’s: het niet gevoerde gesprek in verschillende variaties. Heel goed bruikbaar in diverse situaties waarin het moeilijk is om alle invalshoeken en wijsheid van een groep boven water te krijgen.

In de level 2 krijg je een dieper begrip van en verdere oefening met de deep democracy methode. We zullen de stappen leren gebruiken vanuit drie verschillende rollen, elk met een andere mate van neutraliteit en ranking: de facilitator, de trainer/leider/consultant en het groepslid. Daarnaast besteden we ruim aandacht aan de dynamiek onder de waterlijn, middels rolemapping en technieken van stap 5. Het zal geen verrassing zijn dat dit verdere training van je neutraliteit vraagt.

Inhoud level 2

  • Oefenen van stap 1 – 4, de check-in en de check-uit. We oefenen dit vanuit verschillende posities van neutraliteit en met gebruik van de discussie op voeten. Verder staan we stil bij het verschil tussen een zakelijke en coachende context.
  • Rol Theorie: tegenstellingen, rollen en fractale patronen in de groep leren zien door middel van rolemapping.
  • Stap 5: de techniek van pijlen gooien, zelf oefenen en leren begeleiden. In een groep en 1-op-1. Om tot besluitvorming te komen en om spanningen in een relatie op te lossen.
  • De uitleg van de techniek van amplificeren.
  • Neutraliteit: wat te doen als je deze verliest. Oefening om je eigen neutraliteit te trainen door jezelf te amplificeren.
  • De impact van ranking in een groep ervaren en begrijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *