1-daagse training Deep Democracy voor de OR

Inzicht in hoe je de methodiek van Deep Democracy kan toepassen in jouw OR.

Veel organisaties en veel ondernemingsraden willen graag gedragen besluiten nemen, maar hoe doe je dat? In de praktijk blijkt dat een uitdaging, zeker als de belangen groot zijn en niet iedereen er hetzelfde over denkt. Vaak wordt er uiteindelijk gestemd, waarbij er een meerderheidsbesluit genomen wordt. Dit heeft effect op het draagvlak en vaak zie je dat in de uitvoering er gemorreld wordt aan het besluit, sabotage noemen we dat in Deep Democracy.

Hoe kan je een meer gedragen besluit nemen en zorg je dat het perspectief van de minderheid niet verloren gaat? Hoe komen ook de afwijkende geluiden naar boven, zodat je die kan meenemen in je beeldvorming en besluitvorming? Zoek je die actief op? Door alle meningen, opvattingen en geluiden actief op te zoeken en te waarderen, neem je ze mee in gesprekken en besluitvorming.

Deep Democracy, de Lewis-methode is een praktische methodiek, waarbij je actief op zoek gaat naar afwijkende meningen, waarbij je de confrontatie niet vermijd, maar gebruikt. Gebruikt om een rijker, completer en meer gedragen besluit te kunnen nemen.

Wat kan je na deze training?

Als je als deelnemer de tools in praktijk brengt, kun je na deze training:

  • Een check-in en check-out begeleiden
  • De verschillende perspectieven in jou en in de groep ophalen
  • De Deep Democracy 4-stappen methodiek tot besluitvorming inzetten voor inclusieve besluitvorming.
  • Anders naar groepen kijken en passende groeps interventies inzetten
  • De minderheidsstem herkennen en stem geven

Wanneer is deze training iets voor jou?

Wil je  betere besluiten nemen als OR? Wil je verschillende perspectieven ophalen uit jezelf en uit de groep? Ben je nieuwsgierig naar wat Deep Democracy hierin jou kan bieden? Dan is deze training geschikt voor jou!

Bij de training zorgen we voor focus, herhaling en actief oefenen, zodat je deze nieuwe inzichten optimaal kan opnemen.

Datum en plaats:

De training vindt plaats op donderdag 30 juni 2022 en bestaat uit 2 dagdelen van 9.15 uur tot 16.30 uur.

We ontvangen je graag in Hotel van der Valk in Assen, centraal gelegen in Noord Nederland, naast de A28 met ruime parkeergelegenheid.

Investering:

De kosten zijn € 395, – per deelnemer,  inclusief verblijf en lunch. Je krijgt een hand-out, we raden je aan het boek: Deep Democracy, de wijsheid van de minderheid van Jitske Kramer tevoren door te lezen. Dit boek is niet inbegrepen in de training.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *