Workshop Kanteling in de praktijk: werktijden vaststellen

Workshop: De kanteling, werktijden en de rol van de OR.Schrijf je snel in!
 
De effecten van zelforganiserende / samensturende teams toegepast op de werktijden. Wat is de rol van de OR?
 
In veel (zorg)organisaties wordt een vorm van zelfsturing / samensturing ingevoerd. De CAO VVT heeft in het Flexdossier hoofdstuk de doorvertaling gemaakt naar het vaststellen van de werktijden. In deze workshop nemen we deze CAO als uitgangspunt. Welke randvoorwaarden (moeten) worden gesteld, welke puzzels levert dit op en hoe kan de OR hierin zijn rol vervullen.
 
Natuurlijk speelt het doorvertalen van zelfsturing ook in andere sectoren, waar ook ervaringen worden opgedaan door alle betrokken partijen. Daarom zijn ook OR’en uit andere sectoren van harte welkom! Hoe meer ervaringen en uitwisseling, hoe interessanter het kan worden.
 
In deze workshop verkennen we, met als uitgangspunt de CAO VVT, de randvoorwaarden die gesteld worden en de rol van de OR. Hoe kan de OR in de praktijk handen en voeten geven aan de uitwerking van de kanteling. Hoe kan medewerker participatie op dit thema vorm krijgen en wat betekent dat voor de rol van de OR? We bespreken met elkaar de ervaringen die in de verschillende organisaties en branches worden opgedaan en destilleren hieruit aandachtspunten voor de OR.
 
U gaat met concrete aandachtspunten naar huis!
 
Wanneer: dinsdag 4 oktober 2016 van 9.30 uur tot 12.00 uur
Waar: MFA Kloosterveste, Vesteplein 5 te Assen
Kosten: 19,50 euro per persoon, inclusief koffie / thee / cake.
 
 
Inschrijven: stuur een mail naar info@unyck.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *