Kampvuurgesprekken

Wil of moet je als leider een besluit nemen en wil je daar de wijsheid van je team in benutten? Voer dan een kampvuurgesprek.
Centraal staat een besluit wat de (team) leider moet nemen waar hij zijn team advies over wil vragen. Hierbij voeren we een moedig gesprek. Moedig omdat het van alle deelnemers, zowel de leider als de teamleden vraagt om veiligheid, eerlijkheid, alles mogen zeggen wat gezegd moet worden, vertrouwen. Van de leider vraagt het moed om zich oprecht te laten adviseren door het team en een besluit te nemen, wat hij ook in de bijeenkomst teruggeeft aan het team, waarin hij laat zien, horen en voelen dat hij heel goed geluisterd heeft naar wat door het team gezegd is en dat heeft meegewogen in zijn besluit. Zo werkt de leider met het team aan commitment en gedragenheid van het besluit, waardoor in de uitvoering meer energie en minder sabotagegedrag zal optreden.
Unyck is opgeleid tot facilitator Kampvuur gesprekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *